در واقع، اسپلینت بینی بهعنوان یک ابزار اساسی در پسجراحی بینی مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار، به دلیل ویژگیهای بنیادیاش در تثبیت و تغییرشکل مناسب بینی بعد از جراحی موثر میباشد. نقش آن در تثبیت استخوان و غضروف بینی بعد از ترمیم و جلوگیری از خونریزی و تورم بیتردید حائز اهمیت است.
مادهای که اسپلینت بینی تشکیل داده شده است، معمولاً از سیلیکون یا پلاستیک با ساختار مناسب تولید میشود. ابعاد مختلف این اسپلینتها باعث میشوند که بافت غضروفی بینی بهطور صحیح در محل خود قرار گیرد و شکل جدید ایجاد شده را حفظ نماید. از اهمیت وظایف این اسپلینتها میتوان به کاهش تورم پسجراحی اشاره کرد که باعث بهبود سریعتر و راحتتر بیمار میشود. همچنین، نقش حائز اهمیت آن در جلوگیری از آسیبهای احتمالی به بینی پس از جراحی نیز باید مورد تأکید قرار گیرد.
از جمله انواع اسپلینت بینی، میتوان به دو دسته اصلی اشاره کرد: اسپلینت داخلی و اسپلینت خارجی. اسپلینت داخلی بعد از جراحی بهطور معمول درون سوراخهای بینی قرار میگیرد و با استفاده از بخیههایی به دیواره بینی متصل میشود. این نوع اسپلینت، بهویژه در موارد انحراف بینی و ترمیم شکستگی بینی کاربرد دارد. اسپلینت خارجی نیز بهطور معمول بهصورت نواری بر روی بینی قرار میگیرد و با استفاده از چسب مخصوص به بینی متصل میشود. این نوع اسپلینت به کاهش تورم و حفظ شکل بینی پسجراحی کمک میکند.
از مزایای مصرف اسپلینت بینی میتوان به کاهش تورم و ورم پس از جراحی اشاره نمود. همچنین، باعث بهبود ساختار و شکل بینی میشود و از ایجاد بافت اسکار پسجراحی جلوگیری مینماید. تاکید لازم است که استفاده از اسپلینت به عنوان یک ابزار حفاظتی در دوره پسجراحی بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش خونریزی و درد مرتبط با جراحی بینی میشود.
در استفاده از اسپلینت داخلی بینی، حدازتوجه به جلوگیری از ضربه زدن به آن و کشیدن گچ بینی پس از کاهش ورم است. همچنین، باید به اجتناب از خیس کردن بینی توجه نمود، زیرا این اقدام به کاهش استحکام اسپلینت منجر میشود. در فرآیند شستشوی صورت، میتوان از اسفنج به عنوان ابزار مناسب استفاده نمود.
در مورد نصب اسپلینت داخلی بینی، مراحل اجرایی به این شکل است: پس از انجام جراحی، جراح یک قالب در هر سوراخ بینی قرار داده و با استفاده از بخیهها، قالب را به دیواره بینی متصل میکند. پس از مدتی که معمولاً چند روز تا چند هفته میگذرد، بیمار میبایست با حضور در مطب پزشک، بخیهها را بردارد تا اسپلینت داخلی بینی خارج شود.
در نهایت، نحوه اعمال اسپلینت خارجی بینی به این صورت است که پس از انجام جراحی، بینی با یک بانداژ مخصوص پوشانده میشود و اسپلینت منعطف خارجی بر روی آن قرار میگیرد. این اقدام به تثبیت و نگهداری بهتر از شکل جدید بینی پس از جراحی کمک مینماید. سپس یک بانداژ اضافی روی اسپلینت قرار داده میشود.
توجه به تکنیکهای صحیح نصب و مراقبت از اسپلینتهای بینی حائز اهمیت است. امروزه، منابع آموزشی و تصویری موجود به شدت میتوانند در این زمینه به شما کمک نمایند.
دیدگاهها